Patric Rylander

Välkommen till min blogg! Här skriver jag om den "lilla" och den "stora" världen ur mitt perspektiv. Mitt liv handlar mycket om min fru Rakel, vår dotter Agnes, vår nyfödde kille Edvin, katterna Gösta och Sune och vårt radhus i Krusboda i Tyresö. Borgerlig och värdekonservativ kristdemokrat.

Namn:
Plats: Tyresö, Stockholm, Sweden

Snart 40 och sysslat med samhällsfrågor under större delen av mitt liv, genom kd, men också som ledarskribent vid flera landsortstidningar. Praktiserande katolik och stolt far. Numera kanslichef för kd i Stadshuset, men här skriver jag inte som tjänsteman utan som tyckare och kd-politiker.

26.7.06

Kd bilvänligaste parti


En granskning som organisationen Bilfront presenterar idag visar att kristdemokraterna är det bilvänligaste partiet. Kul! Bilen är en frihetsfråga.

"Klarast ställning för folkbilismen tar kristdemokraterna. Svaren som återberättade partilinjen var i genomsnitt de allra mest positiva för bilismen. Många individuella kristdemokrater som avlämnade personliga svar utanför gällande partilinje var dessutom mer långtgående i positiv riktning, inte minst gällande själva bilskatterna", heter det i Bilfronts granskning.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det var då, nu är nu. Beninskattehöjningen i den nya regeringens budget är inget mindre än ett svek mot väljare och valarbetare som trott att bensinskattefrågan är viktig för Kristdemokraterna.

Lägg därtill luddiga formuleringar kring regeringens familjepolitik och frågetecknen kring kds möjligheter att påverka regeringspolitiken växer. Farligt.

10:58 fm  
Blogger perspektivet said...

Anonymous: Farligt är förnamnet. Den nya regeringens eknomiska politik slår oerhört hårt mot familjen, särskilt den mest utsatta familjen, dvs den ensamstående deltidsarbetande mamman med bil! Var det inte dessa som behövde mest stöd? Istället ska hon nu, enligt Littorin, ges bättre möjlighet att gå upp i heltid. Är det vad dessa familjer behöver? KD har inget i denna nyliberala "arbeit-macht-frei"-regering att göra.

12:16 em  

Skicka en kommentar

<< Home