Patric Rylander

Välkommen till min blogg! Här skriver jag om den "lilla" och den "stora" världen ur mitt perspektiv. Mitt liv handlar mycket om min fru Rakel, vår dotter Agnes, vår nyfödde kille Edvin, katterna Gösta och Sune och vårt radhus i Krusboda i Tyresö. Borgerlig och värdekonservativ kristdemokrat.

Namn:
Plats: Tyresö, Stockholm, Sweden

Snart 40 och sysslat med samhällsfrågor under större delen av mitt liv, genom kd, men också som ledarskribent vid flera landsortstidningar. Praktiserande katolik och stolt far. Numera kanslichef för kd i Stadshuset, men här skriver jag inte som tjänsteman utan som tyckare och kd-politiker.

18.7.06

Systemfel i svensk fotboll

I går kväll kom jag äntligen iväg till Söderstadion. Bajen mötte bottengänget Öster. Men det blev ändå en rätt hyfsad match. Bajen tog inte direkt ut sig men var ändå överlägsna. Samtidigt kom beskedet att Henke Larsson slutar i landslaget. Kvällen blev en påminnelse om en reflektion som jag gjorde under fotbolls-VM: svensk fotboll har ett systemfel.

Bajen och Henke i all ära, de är på sätt och vis, åtminstone i sina bästa stunder, undantagen som bekräftar regeln. Men handen på hjärtat: hur många fotbollsspelare har det funnits i Sverige under de senaste 15-20 åren som verkligen kunnat skjuta? Eller direktpassa? Eller ta emot en passning utan att behöva dribbla med sig själv, göra en runda mot eget mål och passa någon helt annanstans än mot motståndarmålet?

Min beundran för det spel som tyskarna presterade under flera VM-matcher är oreserverad. Rak, enkel, skottglad (vågar man knappt säga när tyskar är inblandade :)). På mål, högt tempo... Kanske inte så mycket dribblingar och finesser, men det behövs inte. När fotboll spelas som tyskarna gjorde första halvtimmen mot Sverige blir det kul ändå.

Fler landslagslirare borde följa Henkes exempel. Och framförallt borde man våga satsa på en förbundskapten som vågar något. Klinsmann kanske är väl dyr, liksom Svennis. Men kanske Peter Antoinne, eller Anders Linderoth?

Bilden: Förbundskapten Lagerbäck - dags för nytt jobb

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Underbart att nån annan har insett skönheten med tysk fotboll. Du undrade om bollspelare - Torbjörn Nilsson finns bara en...

4:04 em  
Blogger Patric Rylander said...

Torbjörn Nilsson hade väl sin storhetstid i början av 80-talet?

11:47 fm  

Skicka en kommentar

<< Home