Patric Rylander

Välkommen till min blogg! Här skriver jag om den "lilla" och den "stora" världen ur mitt perspektiv. Mitt liv handlar mycket om min fru Rakel, vår dotter Agnes, vår nyfödde kille Edvin, katterna Gösta och Sune och vårt radhus i Krusboda i Tyresö. Borgerlig och värdekonservativ kristdemokrat.

Namn:
Plats: Tyresö, Stockholm, Sweden

Snart 40 och sysslat med samhällsfrågor under större delen av mitt liv, genom kd, men också som ledarskribent vid flera landsortstidningar. Praktiserande katolik och stolt far. Numera kanslichef för kd i Stadshuset, men här skriver jag inte som tjänsteman utan som tyckare och kd-politiker.

31.3.05

Billström biltullarnas bästa vän

Klartecken från regeringsrätten, men tummen ner från stockholmarna. Annika Billström förlitar sig tydligen mer på juridiken och vad som är lagligt genomförbart än på vad stockholmarna tycker och vad som är praktiskt möjligt. Miljoner och åter miljoner kommer nu att kastas bort på ett försök som inte är något annat än ett våghalsigt experiment med trafiken i hela Stockholms-området. Viljan att göra Göran Persson, miljöpartiet och samarbetsingenjörerna på riksnivå glada är tydligen starkare än insikten att det behövs morötter i stället för piskor för att förbättra trafiksituationen i Stockholm. Att straffa bilisterna är ingen lösning. Bygg ut kollektivtrafiken i stället, och satsa på fungerande och billiga infartsparkeringar.

Sällan har någon brutit ett vallöfte med sådan entusiasm som Annika Billström. Inför valet 2002 lovade hon att det aldrig skulle bli några biltullar i Stockholm. Antagligen lurade det tillräckligt många stockholmare att rösta på henne för att det skulle bli maktskifte i Stockholms stadshus. Direkt efter valet nickade Billström snällt när Göran Persson sydde ihop sitt regeringsunderlag och miljöpartiet krävde biltullar. Nu framstår Billström mer och mer som biltullarnas främsta förespråkare.

I ett pressmeddelande skriver Ewa Samuelsson som är kristdemokraternas gruppledare i Stockholms stad:

"- Nu måste socialdemokraterna ge besked om folkomröstningen. Det är dags att kalla till gruppledaröverläggningar i Stadshuset för att diskutera valsedlarnas utformning. Hur anser (s) att valsedlarna ska utformas? Kan vi förvänta oss mer trixande med folkomröstningen efter sveket mot väljarna i valet 2002?
- Kan (s) neka andra kommuners medborgare i stockholmsregionen att påverka utfallet? Alla som har ärende genom eller in till staden berörs ju av trängselskatterna. Det vore rimligt att samordna en folkomröstning med de övriga kommunerna."