Patric Rylander

Välkommen till min blogg! Här skriver jag om den "lilla" och den "stora" världen ur mitt perspektiv. Mitt liv handlar mycket om min fru Rakel, vår dotter Agnes, vår nyfödde kille Edvin, katterna Gösta och Sune och vårt radhus i Krusboda i Tyresö. Borgerlig och värdekonservativ kristdemokrat.

Namn:
Plats: Tyresö, Stockholm, Sweden

Snart 40 och sysslat med samhällsfrågor under större delen av mitt liv, genom kd, men också som ledarskribent vid flera landsortstidningar. Praktiserande katolik och stolt far. Numera kanslichef för kd i Stadshuset, men här skriver jag inte som tjänsteman utan som tyckare och kd-politiker.

17.8.05

Byt politik - eller byt parti, Baylan!

Hallå? Vad är det som händer?

"Det är bra att föräldrarna får möjlighet att göra den bedömningen. Ingen känner barnen lika bra som föräldrarna, säger Ibrahim Baylan"

Citatet är hämtat ur dagens Svenskan och ger skolministerns motiv till varför han tycker att barn ska kunna börja skolan när de är sex, sju eller åtta år gamla. En öppning för viss flexibilitet alltså. Det intressanta är motiveringen. Menar Baylan allvar borde han antingen byta parti eller sossarna politik.

Samma parti och samme skolminister gör vad de kan för att göra livet surt för friskolor i allmänhet och konfessionella i synnerhet. Där är det tydligen inte mycket värt med föräldrarnas bedömning och kännedom om sina egna barn.

Fortfarande blockerar sossarna, med det alltid lika liberala folkpartiets hjälp, en verklig flexibel skolstart som inte tvingar barnen att börja skolan på hösten.

Familjepolitiken är ju verkligen också en uppvisning i förtroende för föräldrarna. Alla ska tvingas eller lockas med hjälp av maxtaxa att lämna ifrån sig barnen till kommunal barnomsorg så snabbt som möjligt efter nedkomsten. Heltidsomsorg är det som premieras och den som vill stanna hemma några månader extra ska straffas. Som lök på laxen har vi pappamånader som en del vill utöka ytterligare. Regeringen (med assistans av s-märkta nickedockor i många kommuner) tvingar föräldrarna att välja en viss barnomsorg och tvingar föräldrarna att göra uttaget av ledigheten på ett visst sätt. Fine... det stämmer ju bra med Baylans nyvunna insikter om föräldrarnas kapacitet.

Kom igen Baylan! Byter du parti eller byter ni politik? Eller blir det en pudel när du har pratat med Göran?