Patric Rylander

Välkommen till min blogg! Här skriver jag om den "lilla" och den "stora" världen ur mitt perspektiv. Mitt liv handlar mycket om min fru Rakel, vår dotter Agnes, vår nyfödde kille Edvin, katterna Gösta och Sune och vårt radhus i Krusboda i Tyresö. Borgerlig och värdekonservativ kristdemokrat.

Namn:
Plats: Tyresö, Stockholm, Sweden

Snart 40 och sysslat med samhällsfrågor under större delen av mitt liv, genom kd, men också som ledarskribent vid flera landsortstidningar. Praktiserande katolik och stolt far. Numera kanslichef för kd i Stadshuset, men här skriver jag inte som tjänsteman utan som tyckare och kd-politiker.

12.11.06

Nystart - igen!

Tre månader har gått sedan jag bloggade förra gången - och det har sannerligen varit tre intensiva månader. Först spurtade valrörelsen. Så fort rösterna var räknade var det dags för majoritetsförhandlingar i Stadshuset, som omedelbart följdes av budgetarbetet. I onsdags presenterade den nya Stadshusmajoriteten sin budget "Ett friare Stockholm". Därmed är grunden lagd för de kommande fyra åren och den politiska vardagen kan ta vid.

För mig personligen innebär det att jag numera kan titulera mig borgarrådssekreterare vid äldreroteln. På hemmaplan i Tyresö kommer jag inom kort väljas till vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Stora förtroenden som det gäller att förvalta.

Erkännas ska att det har varit en tid av synnerligen kluvna känslor. Att så tydligt vinna valet och samtidigt förlora kräver en hel del analys och eftertanke. Kristdemokraterna gjorde en stark valrörelse och våra frågor dominerade. Ändå backade vi. Varför? Jag tror att många valde att rösta borgerligt på grund av exempelvis vårdnadsbidraget och fastighetsskatten men när valrörelsen utvecklades till ett "presidentval" mellan Persson och Reinfeldt valde många med kd-sympatier ändå att rösta på Alliansens lagledare. Jag får säkert anledning att återkomma om hur jag tror att detta kommer att påverka det borgerliga samarbetet i framtiden.

Anledningen till att jag över huvud taget tänker tanken att blogga vidare när arbetsuppgifterna blir fler och mer spännande samtidigt som familjen till veckan väntar tillökning är att jag tror att det behövs fler idéorienterade borgerliga röster i bloggosfären, i spalterna och i etern.

Borgerligheten måste under de kommande åren sträcka på sig och leverera - inte försöka kopiera socialdemokraterna. Som vanligt kommer jag försöka att vara outspoken... Med glädje noterar jag att Svenskans ledarsida håller fanan högt.

Läs PJ:s ledare härom söndagen och håll med om att regeringen kommer att behöva en blåslampa riktad mot ädlare delar.